Geen producten (0)

Solicut

SOLICUT

1948 Start van de messenproductie, die in eerste instantie fungeert als leverancier van de Solinger bestek-industrie. In de loop der decennia worden gerenommeerde klanten beleverd en het bedrijf groeit uit tot een respectabele grootte. Echter, de zaken gaan rond het begin van het millennium moeilijker, omdat steeds meer goede klanten hun productie verschuiven naar het buitenland.

2005 de lancering van het merk Solicut. Ons doel vanaf het begin: een nieuwe norm in kwaliteit en verfrissende nadruk op het ontwerpen van producten. De kansen zijn goed: Conservatief ouderwetse producten van gevestigde fabrikanten domineren de scène tot dan.

2006 Een lange termijn samenwerking met ontwerp-partner Carsten Gollnick is afgesproken, waarvan het eerste project ABSOLUTE ML direct een onverwacht groot succes wordt. In de loop van 2006 creëert Solicut internationale doorbraak en is nu vertegenwoordigd in 20 landen met competente partners.

2007 Solicut is voor de ABSOLUTE ML serie met de iF gold award 2007 onderscheiden, de hoogste design award in de consumentengoederen-industrie, ook wel bekend als "ontwerp Oscar".

2008 De investeringen in productontwikkeling en internationale verkoop worden door het stichten van Solicut Distribution GmbH verder versterkt. FIRST CLASS koksmes krijgt in het januari 2008-nummer van Stiftung Warentest de hoogste rating en is  daarmee dus het beste koksmes uit een Duitse productie. In oktober 2008 brengt Solicut de nieuwe serie RESOLUTE op de markt, de eerste serie van messen uit scheermessenstaal.

2009 Solicut is voor de serie RESOLUTE met de red dot design award 2009 onderscheiden. Nog een prijs voor een uitmuntend ontwerp.